Промислові ворота набули широкого поширення в самих різних сферах діяльності. Наприклад, без них практично неможливо обійтися на великих харчових підприємствах. Компанії, що займаються виробництвом харчових продуктів, займають великі території, тому дуже важливо, щоб входи і виходи приміщень були максимально захищені.
Важливо забезпечити захист від:
- пилу;
- перепаду температур;
- сонячних променів;
- несанкціонованого проникнення в приміщення сторонніх.
Особливості теплоізоляції секційних воріт для підприємств харчової промисловості
Мова йде не тільки про захист від злому і механічних пошкоджень, а й від перепадів температур. Секційні ворота повинні мати достатню теплоізоляцію. Наприклад, якщо в приміщенні підтримується низька температура, то тепло не повинно проникати всередину. Для таких умов застосовуються спеціальні матеріали, що виключають перепад температур.
Якщо людині потрібно перейти з одного корпусу в інший, то в полотні секційних воріт передбачена хвіртка з доводчиком. Це мінімізує тепловтрати. Якщо мова йде про переміщення обладнання або техніки, то важливо, щоб прохід відкривався швидко і без особливих зусиль. Таку швидкість може забезпечити тільки наявність спеціального приводу.
Не менш важливо захистити товари усередині від попадання пилу і сонячних променів. Достатня їх кількість може потрапляти через вікна, тому вони теж повинні мати надійний захист. Ролетні системи захистять і від спроб проникнення злочинців через вікна. Ролети мають достатню міцність, блокуються на ніч або при спробах злому.
Використання секційних воріт з приводом
Найважливіший механізм для харчових підприємств – секційні ворота з хорошою теплоізоляцією. За швидкість відкривання і закривання відповідає привід. Це не просто електричний двигун, а складний механізм, що здатний працювати протягом багатьох років.
Привід може працювати при температурах від -30 до +75 градусів, що дозволяє використовувати його навіть в холодильних камерах. За допомогою натискань кнопки на пульті ворота відкриваються, забезпечуючи доступ всередину. Слід пам’ятати, що не кожен привід готовий до експлуатації в таких умовах. У технічній документації до механізму вказується рекомендований температурний режим роботи.
Але вироби відомих брендів готові до низьких або високих температур, тому їх можна використовувати без побоювання.
Якщо відсутня електрика на харчовому підприємстві, то ворота легко відкриваються вручну. Наприклад, якщо загальна вага полотна досягає 500 кг, то доведеться докласти зусилля не більше 20 кг. Спеціальна система пружин полегшує підйом воріт.
Багаторазове використання механізму протягом дня ніяк не відбивається на його функціональності та безпеці. Практика показує, що конструкції витримують найактивнішу експлуатацію протягом 5-7 років без необхідності ремонту та обслуговування. Ресурс роботи механізму розрахований на 50-100 тисяч циклів спрацьовування при будь-яких температурах.
Купівля ворітних систем для харчових підприємств в Україні
Купити продукцію даного типу найзручніше в нашій компанії VSV-Group. Пропозиціями ВСВ-Груп вже встигли скористатися сотні великих і дрібних виробників харчових продуктів в Києві та інших містах України.
Щоб замовити установку систем, слід звернутися до наших фахівців VSV-Group на сайті. Спочатку проводяться заміри дверних отворів, після чого компанія займається виробництвом воріт або рольставней за індивідуальними розмірами. ВСВ-Груп бере на себе всі труднощі, пов’язані з доставкою і монтажем воріт.
Наша компанія VSV-Group займається продажем секційних промислових воріт за найкращими цінами. Доступна вартість пов’язана з прямим співробітництвом з виробниками приводів і інших аксесуарів.